top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Valokuvaaja Helsinki
– valokuvausta Uudellamaalla ja lähialueilla.

Sisustusarkkitehtitoimiston 
referenssikohteen valokuvaus

Projektiesittely päiväkoti Kukkaniityn ja Daghemmet Blomangen:in juuri valmistuneen sisustuksen, materiaalivalintojen ja kalustuksen valokuvauksesta Helsingissä. Kuinka kuvattiin ja miten valokuvat jälkikäsiteltiin – sisustusvalokuvaus projektina valokuvaajan näkökulmasta.

Valokuvauksen esittely

Projektiesittely

Kuvauskohde: Päiväkoti Kukkaniity ja Daghemmet Blomangen / julkisten tilojen sisustus.
Asiakas: Main Interiors Oy
Valokuvausaika: 6/2022
Kuvauspaikka: Helsinki

Valokuvauksen tyyli: Sisustusvalokuvaus / arkkitehtuurikuvaus

Valokuvaaja Helsinki: Misa Kannos
 

"Päiväkodit kalustettiin mahdollisimman muuntojoustavaksi molempien päiväkotien yksilöllisiä toiveita kuunnellen ja päiväkotiryhmien ikäluokat huomoiden. Arkkitehtuurin materiaalimaailma huomioitiin irtokalustuksen kalustevalinnoissa harmoonisten, mutta samalla leikkisän tunnelman aikaansaamiseksi."
Teksti: Main Interiors Oy


kohde valokuvattiin referenssiesittelyksi verkkoon ja sosiaaliseen mediaan. Kuvissa painotus oli tunnelmassa, oikeassa valaistuksessa ja kalusteiden ja tekstiilien tarkassa värien toistossa. Kuvat sommiteltiin, kalustettiin ja viimeisteltiin kuvaustilanteessa. Valokuvissa on käytetty luonnon valon ja rakennetun studiovalon yhdistelmää. Jälkikäsittelyssä värit on korjattu vastaamaan todellisia tekstiilien ja kalusteiden värejä. 

Main Interiors Oy on perustettu vuonna 2014. Siitä lähtien olemme olleet mukana laajoissa sisustussuunnitteluprojekteissa. Kokemusta on karttunut vuosien varrella monipuolisesti niin julkisista tiloista, kuin yksityisistä kodeista. Tällä hetkellä olemme mm. Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin puitesopimustoimittajia.  Osoitus vahvasta työmoraalista ja asiakassuhteiden vaalimisesta on, että asiakkaat palaavat luoksemme uudelleen mikäli uusia suunniteltavia kohteita ilmenee.  Jokainen työntekijämme on korkeakoulutettu sisustusarkkitehti (Muotoilija amk) ja suurin osa on sisustusarkkitehtien ammattijärjestön Sion jäsen.
Teksti: Main Interiors Oy


Päiväkoti Kukkaniity ja Daghemmet Blomangen on uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, paikkakunnalla Helsinki. Rakentaminen alkoi 2020-03-01 ja arvioitu rakennusaika on 15 kuukautta. Hankkeen kustannusarvio on 6 milj. €. Kohteen bruttopinta-ala on 1900 neliömetriä. Rakennuttaja: Helsingin kaupunki.
Arkkitehti: Linja Arkkitehdit Oy.
Lähde: Rakennusfakta.fi

 

Kannos Creatives Oy
– ammattina valokuvaaja.

Valokuvaaja Misa KannosKannos Creatives Oy on erikoistunut tilojen ja asumisen valokuvauksiin. Vuosien kuluessa olemme kuvanneet julkisten tilojen lisäksi noin 4 000 suomalaisessa kodissa.

Tiedämme kuinka Suomi asuu ja elää. Näemme mitä tuotteita kodeissamme käytetään ja kuinka rakennuskantamme kehittyy. Elämme sisustuksen näköalapaikalla ja tutustumme ensimmäisenä seuraavan kauden väreihin ja teemoihin.

Valo- ja videokuvaamme sisällä, ulkona, ilmassa, studiossa tai valitsemassasi lokaatiossa. Mikään kuvauskohde ei ole meille liian iso tai pieni.

Asiakkaitamme ovat usein asumiseen ja kotiin liittyviä yrityksiä kuten rakennusliikkeet, mainostoimistot, sisustussuunnittelijat, kiinteistönvälitysliikkeet, kiinteistösijoitusyhtiöt, kodin huonekalujen, tavaroiden ja tekstiilien toimittajat sekä arkkitehdit. Toimimme aktiivisesti Helsingissä ja lähikaupungeissa.

Haluamme tehdä kuvauksista asiakkaillemme mahdollisimman helppoja. Suunnittelemme brändisi mukaisen kuvaussisällön, etsimme kuvauspaikan, teemme stailauksen ja toteutamme kuvaukset valittuihin mediakanaviin.  
 
Toteutamme kuvauksia ympäri Suomen. Meille kaikki kuvauskohteet ovat lähellä, ei liian kaukana.

Ammattivalokuvaaja viidentoista vuoden kokemuksella mainosalalta ja markkinoinnin tehtävistä. Koulutettu graafinen suunnittelija ja Art Director. Päätoimisena ammattina valokuvaus vuodesta 2012 alkaen. Valokuvauksessa erikoistunut sisustuskuvaukseen.
 
Mainostoimistoja ja markkinointia
Olen työskennellyt Helsingissä mainostoimistoissa, markkinoinnin ja mainonnan parissa oikeastaan koko aikuisiän. Tuttuja asiakasryhmiä on rakentamisen ja asumisen ympäristöstä, kustannusliiketoiminnasta, kiinteistösijoitus- ja kehittämisen puolelta. Aika paljon on kertynyt kokemusta myös ICT-alueelta ihan sieltä 2000-luvun taitteesta tähän päivään. 

Ammattina valokuvaaja
Viimeiset kymmenen vuotta olen asunut maaseudulla, että kaupungissa ja erikoistunut lähes kokonaan valokuvaukseen sekä videotuotantoon. Valokuvauksessa mielenkiinto suuntautuu puhtaasti estetiikkaan ja kuvan valmistukseen. Varsinaisessa työssä projektoisin ajankäyttöni mieluiten suhteessa 50/50, eli puolet varsinaiseen kuvaukseen ja puolet kuvankäsittelyyn. Usein kysyttäessä kerron olevani alan hybridi, eli puoliksi kuvaaja ja puoliksi editoija. Yhtäältä tämä ajattelu auttaa eri kuvaustilanteissa vaihtamaan painotusta lennossa tarpeen, tilanteen ja näkemyksen mukaan. Toisaalta hyvää kuvaa harvoin syntyy suoraan kamerasta ja yhtä epätodennäköisesti sama toteutuisi pelkästään editointipöydällä. 

 
Kuvauksia yksin ja tiimin kanssa
Kuvausprojektit vaihtelevat kooltaan ja ajankäytöltään paljon. Kalenterivuoteen mahtuu paljon tunnin parin kuvauksia, sekä useamman päivän tai ajankohdan kuvausprojekteja. Usein kuvaustilanteessa on mukana stailaaja tai stailaajat sekä asiakas, välillä työskentelen ja kuvaan yksin, toisinaan yhdessä useamman kuvaajan kanssa. Suurimmassa projektissa talvella 2022 samaan aikaan kuvauksiin tarvittiin paikalle noin viitisentoista henkilöä. 
 
Helsinki ja läheiset alueet

Viimeisen kalenterivuoden aikana kuvaukset osuvat Uudenmaan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueille. Vakio-osa tilauksista tapahtuu pääkaupunkiseudulla, pääasiassa Helsingissä. Saman kuvauspäivän aikana ehtii vain tietyn matkan päähän, koska tehokkuudesta täytyy jättää iso osa varsinaiseen kuvaukseen. Pidemmälle tehtävät kuvaukset ovat usein suunniteltu erillisellä matkapäivällä.

Asiakaskuntani on pelkästään yrityksiä. Oman ammatillisen lisäarvon katsoisin asiakkailleni syntyvän vahvasta estetiikasta tajusta, sekä liiketoiminnan tarpeiden ymmärtämisestä. 


 

Sisustusvalokuvaus ja arkkitehtuurikuvaus

Asiakkaitamme sisustuskuvauksessa ja arkkitehtuurikuvauksessa ovat usein rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä yrityksiä kuten rakennusliikkeet, sisustussuunnittelijat ja sisustusarkkitehdit sekä rakennusarkkitehdit. Laajuudessaan sisustuksien referenssikuvaus voi olla yhdestä keittiöstä kokonaisen liikerakennuksen sisätiloihin. 

 

 

Arkkitehtuurikuvaus

Arkkitehtuurikuvauksessa tallennetaan sisätilojen lisäksi rakennuksien julkisivuja, ympäristöä ja suunnittelun projektin yksityiskohtia, kuten yllä olevan mallin tapauksessa. Asiakkaitamme arkkitehtuurin kuvauksessa ovat usein
rakentamisen, sen suunnittelun ja kiinteistöjen hallinnan ammattilaisia kuten sisustusarkkitehdit, rakennusarkkitehdit, 
rakennusliikkeet sekä kiinteistöjen omistajat. Rakennuksien kuvauksiin lisätään usein myös perspektiivi ilmasta käsin otettuna.

Ilmakuvaus Helsinki / dronekuvaus Helsinki

Paras kuvausperspektiivi voi olla myös ilmasta. Kuvauskohteet ilmakuvauksessa ovat usein asumiseen ja rakentamiseen liittyviä kohteita. Dronea käytetään myös aktiivisesti yritys ja lehtikuvauksissa. Olemme kuvanneet Dronella vuodesta 2017. Kuvaamme vastuullisesti Traficomin ohjeistuksien mukaisesti. Lennättäjällä on vaadittavat koulutukset ja A1/A3 + A2 Kauko-ohjaajan kelpoisuudet. Lisäksi erityiskokemusta  rajoittavilla UAS-ilmatilavyöhykkeillä ja itä-rajan ADIZ-rajavyöhykeellä lennättämisestä.

 

 

Kohdevideo

Valokuvauksien yhteydessä toteutetut referenssivideot tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen. Kuvattavan kohteen ympäristö, sijainti ja tunnelma välittyy liikkuvalla kuvalla omasta kulmastaan. Sosiaalisessa mediassa painotus on ollut jo pitkään liikkuvassa kuvassa lyhyissä videoissa ja keloissa. Kohdevideo voidaan suunnitella ja kuvata ensisijaisesti referenssi käyttöön verkkosivuille. Kuvatusta materiaalista voidaan lisäksi edelleen jalostaa sopivat formaatit mm. Facebook- ja Instagram-markkinointiin. 

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä loistava lopputulos!


Terveisin

Misa Kannos
Valokuvaaja
Helsinki


misa@kannos.fi
+358 43 824 7531

Lisää vastaavia valokuvausprojekteja


Valokuvaus, Videokuvaus, Markkinointimateriaalit, Sisustus, Asuntokuvaus,, Valokuvaaja, Videokuvaaja,, Arkkitehtuuri, Arkkitehdit, Sisustusarkkitehti, Tilat, Kuvaus, Kuvaaja, Sisustuskuvaus, Sisustusvalokuvaus, Stailaus, Helsinki, Uusimaa, valokuvaaja Uusimaa, Päiväkodit Helsinki, Ilmakuvaus Helsinki, Helsinki valokuvaus.