top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Kauppakeskus TRIO Lahti
Sisustusarkkitehtitoimiston 
referenssikohteen valokuvaus / Lahti
- valokuvaaja Misa Kannos

Kauppakeskus Trio Lahden uudistetun julkisivun ja valaistuksen ulkokuvaus. Kuinka kuvattiin ja miten valokuvat jälkikäsiteltiin – sisustusvalokuvaus projektina valokuvaajan näkökulmasta.

Projektiesittely

Kuvauskohde: TRIO Lahti
Asiakas: Main Interiors Oy
Valokuvausaika: 10/2022
Kuvauspaikka: Lahti

Valokuvauksen tyyli: Arkkitehtuurikuvaus

Valokuvaaja: Misa Kannos

kohde valokuvattiin referenssiesittelyksi verkkoon ja sosiaaliseen mediaan. Kuvaus tehtiin juuri auringon laskiessa. Jälkikäsittelyssä valotuksen tasapainoa on korjattu kuvien yksityiskohdissa ja värisävyjä on muutettu katsojan silmälle miellyttävämmäksi.

Main Interiors Oy on perustettu vuonna 2014. Siitä lähtien olemme olleet mukana laajoissa sisustussuunnitteluprojekteissa. Kokemusta on karttunut vuosien varrella monipuolisesti niin julkisista tiloista, kuin yksityisistä kodeista. Tällä hetkellä olemme mm. Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin puitesopimustoimittajia.  Osoitus vahvasta työmoraalista ja asiakassuhteiden vaalimisesta on, että asiakkaat palaavat luoksemme uudelleen mikäli uusia suunniteltavia kohteita ilmenee.  Jokainen työntekijämme on korkeakoulutettu sisustusarkkitehti (Muotoilija amk) ja suurin osa on sisustusarkkitehtien ammattijärjestön Sion jäsen.
Teksti: Main Interiors Oy


Trio on Lahden keskustassa sijaitseva suuri kauppakeskus. Trion omistaa Citycon Oyj (90 %) ja Päijät-Hämeen Osuuspankki (10 %). Marraskuussa 2006 Citycon kertoi uusivansa Trion perusteellisesti. Saneerauksen oli tarkoitus alkaa vuonna 2007 ja kestää kevääseen 2009. Investoinnin kokonaisarvo oli noin 50,5 miljoonaa euroa. Syynä uusimiseen oli muun muassa se, että Trioon oli yhdistetty neljästä eri kiinteistöä, joka teki keskuksesta asiakkaiden mukaan labyrinttimäisen ja sekavan. Keskuksen sisällä kuljettiin kujia pitkin, jopa ulkokautta. Uudistuksessa keskukseen saatiin selkeät käytävät, kaksi tilavaa aulaa ja entistä selkeämmät ryhmitykset, esimerkiksi pukeutumisen myymälät sijoitettiin lähekkäin. Myös Trion ruokakauppa kasvoi supermarketin kokoiseksi.

Kauppakeskus peruskorjattiin vuosina 2007–2008, ja tällöin yhdistettiin Trio Aleksanteri, Trio Forum ja Trio Opaali yhdeksi kokonaisuudeksi. Ensimmäinen osa kauppakeskus Trion uudistuksesta avattiin vuonna 2007. Trion kehittämisprojekti maksoi Cityconille runsaat 50 miljoonaa euroa ja hankkeen urakoitsijana toimi SRV Viitoset Oy. Kokonaisuudessaan kolmivaiheisen hanke valmistui keväällä 2009. Vuokrattava pinta-ala laajeni noin 3 000 neliömetrillä 35 000 neliömetriin.

Lähde: Wikipedia

Arkkitehtuurin valokuvaus yleisesti
Asiakkaitamme arkkitehtuurikuvauksessa ovat usein rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä yrityksiä kuten rakennusliikkeet, sisustussuunnittelijat ja sisustusarkkitehdit sekä rakennusarkkitehdit. Laajuudessaan arkkitehtuurin kuvaus voi olla rakennuksen julkisivusta kokonaisen liikerakennuksen sisätilojen kattavaan kuvaukseen. Valokuvauksen tyyli voi olla dokumentaarinen tai kuvattavaa kohdetta taiteellisesti korostava. Edellisessä tyylissä valokuvaaja voi korostaa kuvattavaa kohdetta harkitulla valaistuksella ja jälkikäsittelyllä. Usein kuvasta myös poistetaan tarpeettomia yksityskohtia. Dokumentaarisessa tyylissä valokuvaaja pyrkii mahdollisimman luonnonmukaiseen lopputulokseen ja jälkikäsittelyssä painopiste on kuvattavan kohteen värien ja pintojen väriheijastuksien ja valotuksen korjauksessa.

Ilmakuvaus / dronekuvaus yleisesti
Paras kuvausperspektiivi voi olla myös ilmasta. Kuvauskohteet ilmakuvauksessa ovat usein asumiseen ja rakentamiseen liittyviä kohteita. Dronea käytetään myös aktiivisestiyritys ja lehtikuvauksissa. Olemme kuvanneet Dronella vuodesta 2017. Kuvaamme vastuullisesti Traficomin ohjeistuksien mukaisesti. Lennättäjällä on vaadittavat koulutukset ja A1/A3 + A2 Kauko-ohjaajan kelpoisuudet.

 

Lisää vastaavia projektejaValokuvaus, Videokuvaus, Markkinointimateriaalit, Sisustus, Asuntokuvaus,, Valokuvaaja, Videokuvaaja,, Arkkitehtuuri, Arkkitehdit, Sisustusarkkitehti, Tilat, Kuvaus, Kuvaaja, Sisustuskuvaus, Sisustusvalokuvaus, Stailaus, Helsinki, Uusimaa, valokuvaaja, Lahti, Arkkitehtuurin valokuvaus, Arkkitehtuurikuvaus,,

Anchor 1
bottom of page